Royal Albert Hall

A Royal Albert Hall hangversenyterem London Westminster negyedében található. Elsősorban az 1941 óta évenként megrendezett nyári Proms koncertjeiről híres. 1871-ben nyitotta meg Viktória királynő,s azóta számos különböző műfaj legkiválóbb művészei léptek föl itt. A koncertterem az Egyesült Királyság egyik legjellegzetesebb épülete. Évente több mint 350 eseménynek ad otthont, többek között komolyzenei, pop és rock koncerteknek, balett-, opera- és sportbemutatóknak, díjkiosztóknak, iskolai és közösségi eseményeknek, jótékonysági rendezvényeknek és banketteknek.
Az épület eredeti neve a The Central Hall of Arts and Sciences (Központi Művészeti és Tudományos Székház) lett volna, de Viktória királynő ezt Royal Albert Hall of Arts-ra (Királyi Albert Művészeti és Tudományos Székház) változtatta az alapkő letételekor elhunyt férje, Albert herceg emlékére.
A belső elrendezése a görög-római színházakhoz (amfiteátrumokhoz) hasonló, melynek legmagasabb pontja 41 méteren van. Az épület korábbi befogadóképessége több mint 9000 ember volt, viszont napjainkban a biztonsági előírások miatt ez a szám már nem éri el a hatezer főt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top